Ege.fi

Ege Finance – kilpailukykyinen pikavippi

Iskikö äkillinen rahantarve ja olet etsimässä nopeaa lainaa netistä? Lainatarjouksia selatessa vastaan on varmasti tullut myös luotonantaja nimeltä Ege Finance.

Yhä useammat luotonantajat tarjoavat nykyään lainaa joustoluottomuotoisena, mutta Ege Financen tarjoama lainatuote on perinteinen pikavippi. Jos haussasi on siis pikavippimuotoinen laina niin lue eteenpäin ja selvitä, voisiko Ege Finance olla varteenotettava vaihtoehto juuri sinulle.

Ege Finance lähemmässä tarkastelussa

Ege Finance on yksityinen, lainaa ilman vakuuksia myöntävä yritys, joka on toiminut Suomen markkinoilla jo vuodesta 2009 lähtien. Erityisen tärkeitä arvoja Ege Financelle ovat asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus luotonannossa. Heidän yritysfilosofiansa ja palvelukonseptinsa perustuu siihen, että kanta-asiakkaat pidetään mahdollisimman tyytyväisinä ja että palvelua kehitetään jatkuvasti saadun palautteen perusteella.

Ege Finance tarjoaa perinteisiä pikavippejä aina 100 euron lainasummasta 2 800 euroon. Lainoilla on kiinteä 2–12 kuukauden takaisinmaksuaika, jonka pituus riippuu lainasumman määrästä. Egen nettisivuilla on kätevä laskuri, jonka avulla voi helposti testailla eri lainasummien kuluja. Ne ovat näkyvillä selkeästi eriteltynä. Uusille asiakkaille tarjotaan 200 euron lainaa täysin ilman korkoja.

Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu hetkessä, ja päätöksenkin saa minuuteissa. Hakijan antamat tiedot tämän taloudellisesta tilanteesta vaikuttavat tietysti lainapäätökseen ja mahdollisesti myönnetyn lainasumman suuruuteen. Ennen lainapäätöksen tekemistä hakijan on tärkeää vertailla eri luotonantajien tarjouksia, jotta löytyy juuri se itselleen ja omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivin ja edullisin laina. Tässä tärkeimmät kohdat Egen pikavippejä koskien:

  • Lainaa on mahdollista hakea 100–2 800 euroa
  • Kiinteä 2–12 kuukauden takaisinmaksuaika
  • Rahat tilille noin 2 arkipäivän kuluessa
  • Lainanhakijan ikäraja 20–70 vuotta

Lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen rahat siirretään hakijan tilille yleisesti noin kahden työpäivän kuluessa. Jos varat on saatava käyttöön nopeammin, on mahdollisuus tilata erityinen Ekspress-palvelu joko Egen nettisivujen kautta tai tekstiviestillä. Kyseisestä palvelusta peritään kuitenkin lisämaksu, eli jos haluat rahat tilille nopeasti etkä halua maksaa siitä ylimääräistä, kannattaa tutkia muidenkin luotonantajien tarjouksia.

Lainan todelliset kulut

Egellä lainan takaisinmaksuaika vaihtelee 2–12 kuukauden välillä aina lainattavasta rahasummasta riippuen. 100–300 euron lainasummilla laina-aika on 2 kuukautta, 400–800 eurolla taas 6 kuukautta ja 1 000–2 800 eurolla jopa 12 kuukautta. Takaisinmaksua varten saat selkeän maksutaulukon sähköpostiisi. Näet erääntyvät laskut myös Egen itsepalvelusivulla, kunhan kirjaudut sisään henkilötunnuksellasi ja salasanallasi.

Ege Financen pikavippien korkotaso on kilpailijoihin nähden varsin maltillinen. Nimelliskorko on 0 % ja todellinen vuosikorko 50 % tasolla. Käsittelykulut ovat hieman hämmentävästi muotoiltu hinnastossa nostopalkkion muotoon, mutta muutoin hinnoittelu on selkeä eikä turhia piilokuluja ole. Nostopalkkio jää toisin sanoen ainoaksi kuluksi. Kohtuullisen edulliset kulut ovatkin yksi Ege Financen valttikortteja pikavippimarkkinoilla.

Ege Financen sivustolta löytyy hinnasto, jossa lainan kulut on listattu selkeästi lainasumman mukaan. Yhdellä vilkaisulla voi helposti nähdä, kuinka paljon laina tulee todellisuudessa maksamaan. Hinnastoon on eritelty luoton kokonaismäärä ja laina-aika, todellinen vuosikorko, nostopalkkio ja maksuerän määrä. Tämän lisäksi näkyvissä on siis lainalle muodostuva lopullinen kokonaishinta kaikkine kuluineen.

Esimerkiksi 500 euron suuruisen lainan kokonaiskustannukset kuuden kuukauden laina-ajalla ovat 560,94 euroa, jolloin todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 49,99 %. Lainasta peritään siis vain kokonaiskuluina 60,94 euroa, eikä muita ylimääräisiä maksuja. Lainan maksu hoituu kuudessa kuukaudessa tasaeräisillä maksuilla, joiden suuruus on 93,49 euroa kuukaudessa. Hinnoittelu on siis varsin selkeä ja edullinen.

Pikavipin hakeminen Egeltä

Voit hakea Egeltä pikavippiä helposti netissä ympäri vuorokauden. Hakemuksen täyttäminen onnistuu koska tahansa muutamassa minuutissa, ja lainapäätöksenkin saa varsin nopeasti. Ennen lainan hakemista varmista, että täytät luotonantajan asettamat vaatimukset iän, tulojen ja luottotietojen suhteen. Perusedellytyksenä on myös, että hakijalla on vakituinen osoite Suomessa sekä verkkopankkitunnukset, joiden avulla henkilöllisyyden tunnistaminen onnistuu.

Ege Finance ei vaadi lainalle vakuuksia tai takaajia, mutta se edellyttää, että hakijalla on säännöllisiä tuloja. Suurempia lainasummia haettaessa luotonantaja saattaa pyytää toimittamaan todistukset tuloista esimerkiksi viimeisen kolmen kuukauden ajalta. Lisäksi lainan myöntämisen ehdottomana vaatimuksena on, että hakija on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti, eli luottotietojen on oltava kunnossa.

Mieti tarkasti myös omaa taloudellista tilannettasi ja takaisinmaksukykyäsi, jonka jälkeen mitoita haettavan lainan määrä ja takaisinmaksuaika niihin sopivaksi. Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, kannattaa ottaa viipymättä yhteys Ege Financen asiakaspalveluun. On aina parempi neuvotella lainanantajan kanssa uudesta maksusuunnitelmasta kuin antaa laskujen erääntyä. Pahimmassa tapauksessa voi saada maksuhäiriömerkinnän huonosti hoidetun lainanmaksun takia.

Laskut kannattaa ehdottomasti hoitaa aina ajallaan myös siitä syystä, että myöhästyneestä lainan maksuerästä aiheutuvat viivästyskorot ja mahdolliset huomautuskulut saattavat nousta varsin suuriksi. Tässä tapauksessa kyse on täysin turhista kulueristä, joten niihin ei kannata eurojaan hukata. Eräpäivän siirtäminen on mahdollista Egen verkkosivuilla sen jälkeen, kun olet kirjautunut palveluun omilla tunnuksillasi.

Kuinka paljon lainaa?

Egeltä voi hakea tarvitsemaansa lainasummaa 100 ja 2 800 euron välillä. Haettavan lainan määrä on porrastettu eri tavalla erikokoisille summille. 100–300 euron lainoissa lainaa voi hakea 50 euron välein, 400–800 euron lainoissa 100 euron ja 1 000–2 800 euron lainoissa 200 euron välein. Lopullinen lainapäätös perustuu hakijan taloustilanteeseen ja takaisinmaksukykyyn.

Uuden asiakkaan kannattaa hyödyntää jo mainittu tarjous 200 euron korottomasta ensilainasta. Maksuaikaa tällä lainalla on 2 kuukautta ja se maksetaan kahdessa 100 euron erässä. Suurempienkin lainasummien kohdalla kulut ovat pikavipiksi varsin kohtuulliset ja vetävät varmasti puoleensa paljon edullista pikavippiä etsiskeleviä kuluttajia. Parhaat puolet Ege Financen pikavippipalvelussa ovatkin siis seuraavat:

  • Kilpailukykyinen korkotaso
  • Helppous
  • Selkeä hinnoittelu ja hyvä tuote
  • Ei piilokuluja

Hinnastosta selviää, että erityisesti isoimmat ja pisimmän laina-ajan sisältävät lainasummat ovat vuosikorolla mitattuna jopa markkinoiden halvimpia. Suurempia lainasummia myönnetään kuitenkin todennäköisimmin vain kanta-asiakkaille, eli henkilöille, joiden aikaisemman maksukäyttäytymisen Ege Finance on todennut moitteettomaksi. Ege kertoo myös tarjoavansa kanta-asiakkaille tuotteita ja tarjouksia, joita ei välttämättä mainosteta sivuilla yleisesti.

Ege Financen miinuspuolena mainittakoon rahojen kohtuullisen hidas siirtyminen omalle tilille ilman maksullisia lisäpalveluita. Rahat maksetaan kyllä saman arkipäivän aikana kun lainapäätös on tehty, mutta pankista riippuen siirtoon kuluu 1–3 arkipäivää. Tilaamalla lisämaksullisen Ekspress-palvelun siirto tapahtuu noin 30 minuutin sisällä, mutta kyseisen palvelun hinnasta ei nettisivuilla ole tietoa.

Asiakaspalvelu ja nettisivut

Jos vastaan tulee ongelmia tai kysymyksiä, voi asiakas aina ottaa yhteyttä Ege Financen asiakaspalveluun, joka onnistuukin usealla eri tavalla. Asiakastukeen voi lähettää palautetta ja kysymyksiä kätevästi Egen nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Esimerkiksi laskutukseen liittyvissä kysymyksissä on suositeltavinta ottaa yhteyttä asiakaspalveluun joko sähköpostilla tai puhelimitse. Yhteystiedot ovat helposti löydettävissä luotonantajan nettisivuilta.

Yhteydenotto onnistuu kätevästi puhelimitse, mutta asiakaspalvelunumeroon soittaminen on valitettavasti maksullista. Puhelun hinta Egen asiakaspalveluun soitettaessa on 1,20 euroa minuutilta. Myös aukioloajat ovat melko suppeat: puheluihin vastataan ainoastaan arkisin klo 9–17. Viikonloppuisin asiakaspalvelu on kokonaan suljettu. Jos lainaan liittyviä asioita haluaa hoitaa virka-ajan ulkopuolella, vastausta kannattaa varautua odottamaan.

Ege Finance lupaa antavansa alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, eli alustavia päätöksiä tehdään myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Lopullisia lainapäätöksiä tehdään kuitenkin vain arkisin klo 9–17, eli palveluajan puitteissa. Jos siis hakee lainaa viikonloppuna, arki-iltana tai yöaikaan, lainapäätöksen lopullinen hyväksyminen ja rahojen siirto maksatukseen tapahtuu vasta seuraavana arkipäivänä.

Egen nettisivut ovat selkeät käyttää ja etsimänsä tiedon löytää varsin helposti. Lisätietoa kannattaa aina pyytää asiakaspalvelun kautta, jos jokin asia jää kaikesta huolimatta vaivaamaan mieltä. Varsinkin nettikaavakkeen avulla tiedustelujen tekeminen onnistuu vaivattomasti. Ege Finance on viime aikoina uudistanut varsin onnistuneesti visuaalista ilmettään ja logoaan, ja sen nettisivuja onkin miellyttävä selailla.

Yhteenveto

Ege Financen pikavippi on kilpailijoihinsa verrattuna varsin edullinen laina, mutta se ei ole kaikista nopein. Ege saattaa kuitenkin olla hyvinkin oiva vaihtoehto, jos lainattua summaa ei tarvita omalle tilille suurella kiireellä.

Muistathan, että lainatarjouksien vertailuun käytetty aika maksaa varmasti aina itsensä takaisin!