Limiitti.fi

Limiittiluotto – joustava vaihtoehto äkilliseen rahantarpeeseen

Limiitti tarjoaa erilaisia lainoja suomalaisten arjen helpottamiseksi. Yhtiö on osa Tact Finance Oyj:tä, joka on vuodesta 2006 asti toiminnassa ollut yritys. Limiitin tavoite on toimia rahoitusratkaisujen tarjoajana tilanteissa, joissa arkisiin tilanteisiin tarvitaan joustavaa vararahastoa.

Yritys kertoo noudattavansa hyvää suomalaista luotonmyöntötapaa, ja haluaa olla asiakkaidensa luottamuksensa arvoinen. Tämän vuoksi Limiitti tarkistaa asiakkaidensa tiedot lainanhakuprosessin yhteydessä ja myöntää lainaa vain taloudestaan huolehtiville hakijoille.

Kenelle ja mihin tilanteeseen Limiitti sopii?

Limiitistä saavat lainaa täysi-ikäiset suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Limiitin lainat sopivat pienehköön rahantarpeeseen, sillä asiakkaille voidaan myöntää korkeintaan 2 000 euron luottoraja. Laina sopii kuitenkin sekä hetkelliseen että jatkuvaan rahantarpeeseen, sillä lainaa voi halutessaan nostaa yhden kerran, mutta nostoja voi tehdä myös useamman kerran luottorajan puitteissa.

Limiitin tarjoamaa kulutusluottoa voi käyttää periaatteessa samalla tavoin kuin luottokorttia. Nostoja voi tehdä silloin kun haluaa, ja lainaa voi maksaa pois omassa tahdissaan. Kerralla voi nostaa vaikkapa 100 euroa tai sitten koko luottosumman. Joustavuutensa vuoksi kulutusluotto sopii siis monenlaiseen tilanteeseen, jossa omat säästöt tai tulot eivät riitä.

Limiitin kulutusluotto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun eteen osuu jokin isompi hankinta, johon säästöt eivät riitä. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi uuden auton tai kodinkoneen hankinta tai remontti. Kulutusluoton avulla ison hankinnat kulut saa jaettua pidemmälle ajanjaksolle maksettavaksi. Limiitin kulutusluotto sopii siis sinulle, jos etsit lainaa seuraavilla ehdoilla:

  • Yli 18-vuotiaille suomalaisille, joilla luottotiedot kunnossa
  • Kulutusluotto 500–2 000 euroa luottorajalla
  • Ensinoston suuruus voi olla 100–2000 euroa
  • Lainaa voi nostaa pienemmissä erissä tai koko luottorajan verran kerralla
  • Sopii sekä hetkelliseen että jatkuvaan rahantarpeeseen

Kaiken tämän lisäksi Limiitin kulutusluottoa voi nostaa vuoden jokaisena päivänä 24/7 ja rahat siirtyvät tilille nopeasti. Jos lainahakemuksen täyttää kello 7– 23 välillä, rahat ovat tilillä välittömästi. Limiitin tarjoama laina on siis loistava vaihtoehto silloin, jos rahantarve iskee yllättäen ja rahaa tarvitsee välittömästi, eikä lainan hyväksyntää ole mahdollista odotella pitkiä aikoja.

Limiittilainan kulut ja takaisinmaksu

Limiitti laskee jokaiselle hakijalle henkilökohtaisen lainatarjouksen. Lainan tarkat kulut nähdään siis vasta pyydettyään lainatarjousta. Tarjouksen pyytäminen on kuitenkin maksutonta, eikä Limiittilainasta tarvitse maksaa mitään kuluja, mikäli sitä ei käytä. Ensinosto on ilmainen, mutta tämän jälkeen nostopalkkiota menee 5,0 % noston summasta ja lisäksi 9,90 euroa, ja nimelliskorko on 23,88–72,00 %.

Limiittiluotto tulee siis sitä edullisemmaksi, mitä vähemmän nostoja tekee ja mitä nopeammin lainansa maksaa pois. Jos nostoja tekee usein ja lainasumman maksaa pois melko hitaasti, todellinen vuosikorko voi nousta melko korkeaksi. Jos asiakas esimerkiksi nostaa kerralla 1 500 euroa ja maksaa sen takaisin vuoden sisällä, todellinen vuosikorko on 49,77–131,66 %.

Kuukausittaisten lyhennyserien summa riippuu avoinna olevan luoton määrästä. Mitä pienempi avoinna oleva luottosumma on, sitä pienempi myös kuukausierä on. Asiakkaan tulee maksaa kuukausittain takaisin vähintään 15 % avoinna olevasta lainasummasta. Kuukausierä on kuitenkin vähintään 50 euroa kuukaudessa. Lainan voi kuitenkin halutessaan maksaa pois myös kerralla, mikä tulee osamaksua edullisemmaksi.

Lainan ensimmäinen takaisinmaksupäivä on tasan kuukauden kuluttua ensimmäisestä nostopäivästä. Takaisinmaksu onnistuu hyvin joustavasti, sillä jos lainaa ei halua tai kykene maksamaan pois heti kerralla, takaisinmaksuaikaa saa jopa 30 kuukautta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että pitkällä takaisinmaksuajalla lainan kulut nousevat melko korkeiksi, jos lainaa myös nostaa esimerkiksi kuukausittain.

Lainanhakuprosessi ja rahojen nostaminen

Limiittilainan hakeminen onnistuu todella helposti, ja parhaimmillaan rahat ovat tilillä välittömästi. Lainahakemuksen täyttämiseen menee noin viisi minuuttia. Ensin hakijan tulee vain valita haluamansa nostosumma 100–2 000 euron välillä. Tämän jälkeen hakija pääsee täyttämään hakemuksen sekä tunnistautumaan pankkitunnuksilla. Limiitti tarkistaa lähetetyn hakemuksen sekä hakijan luottotiedot, ja tekee lainapäätöksen välittömästi.

Jos hakemus on tehty klo 7 – 23 välillä, rahat siirtyvät hakijan tilille heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Jos hakemus tehdään näiden aikojen ulkopuolella, rahat siirtyvät tilille seuraavana päivänä klo 7 jälkeen. Halutessaan noston voi myös ajastaa siirtyväksi tilille 6 tai 48 tunnin kuluessa. Tämä sopii silloin, jos tulevasta rahantarpeesta tietää jo ennakkoon.

Lainahakemuksen hyväksynnän jälkeen asiakas saa myös käyttöönsä Mysaldo-verkkopalvelun. Mysaldosta asiakas näkee kätevästi kaikki tarpeelliset tiedot, esimerkiksi nostetun lainasumman sekä jäljellä olevan luoton, sekä tulevat eräpäivät ja kuukausierät. Mysaldon kautta asiakas voi myös esimerkiksi tehdä lisänostoja luottotililtään, tehdä maksuja tai ottaa käyttöön erilaisia lisäpalveluita, eli esimerkiksi maksuvapaan kuukauden.

Lainaa nostaakseen asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse edes kirjautua verkkopalveluun. Lainaa voi nimittäin nostaa niinkin yksinkertaisesti kuin tekstiviestillä. Halutessaan nostaa rahaa tekstiviestitse asiakkaan tulee vain lähettää sana “NOSTO” sekä haluttu summa määrättyyn numeroon. Eli esimerkiksi viestillä ”NOSTO 200” asiakas voi nostaa tililleen 200 euroa. Rahat siirtyvät tilille muutaman minuutin kuluessa.

Miksi valita Limiittilaina pikalainan sijaan?

Vuonna 2013 tehdyn lakiuudistuksen myötä pikalainat sanan vanhassa merkityksessä poistuivat markkinoilta kokonaan. Lait tiukensivat markkinoiden sääntelyä huomattavasti, ja lainoille asetettiin korkokatto, joka selvästi rajoittaa lainoihin liittyviä kuluja. Perinteisten pikalainojen sijaan nykyään on mahdollista ottaa muun muassa erilaisia joustavia kulutusluottoja. Esimerkiksi Limiittilaina on juurikin tällainen erittäin joustava kulutusluotto.

Kulutusluotto eli jatkuva lainatili on edullisempi vaihtoehto kuin vanhanaikainen pikalaina. Sen lisäksi, että lainatilit ovat kuluttajalle edullisempia, ne ovat pikalainoja turvallisempi vaihtoehto. Lainahinnat ovat tarkoin säänneltyjä, ja jokaisen alalla toimivan on noudatettava samoja lakeja. Myös Limiittilaina noudattaa näitä lain asettamia sääntelyjä lainoille ja pyrkii noudattamaan hinnoissaan läpinäkyvyyttä. Limiittilainan etuja ovat muun muassa:

  • Edullisempi kuin vanhanaikainen pikalaina
  • Joustava vaihtoehto; nostosummat voi päättää itse ja nostoja voi tehdä silloin kun haluaa
  • Takaisinmaksun voi suunnitella itselleen sopivasti
  • Lainasumman saa tililleen nopeasti

Lisäksi lainatili on huomattavasti joustavampi vaihtoehto kuin perinteinen pikalaina. Lainatili toimii periaatteessa samaan tapaan kuin luottokortti. Lainaa voi nostaa omalle pankkitililleen sopivan suuruisissa erissä ja juuri silloin, kun se parhaiten itselle sopii. Lainaa saa myös nostettua todella nopeasti ja helposti. Kaikista yksinkertaisimmin Limiittilainan nosto tilille onnistuu tekstiviestillä.

Mikä parasta, Limiittilainan ansiosta lainaa ei tarvitse hakea useista eri paikoista, vaan rahaa voi nostaa aina samasta paikasta rahantarpeen yllättäessä. Limiitti myöntää lainatilejä jopa 2 000 euron luottorajalla, ja rahaa voi nostaa myönnetyn luottorajan puitteissa aina kun sitä tarvitsee. Lainan tarvitsijoiden ei siis turhaan tarvitse säheltää useiden eri hakemusten ja takaisinmaksujen kanssa.

Limiittilainan lisäpalvelut

Limiitti pyrkii tarjoamaan asiakkailleen joustavan ja monipuolisen lainapalvelun, jonka käytöstä asiakas voi itse päättää mahdollisimman vapaasti. Siksi Limiitti tarjoaakin asiakkaidensa käyttöön useita erilaisia lisäpalveluita, joiden avulla asiakkaat voivat muokata palvelua omien tarpeidensa mukaan. Lisäpalvelut tarjoavat Limiittiluottoon lisää joustoa. Kaikki saatavilla olevat lisäpalvelut on mahdollista tarkistaa Mysaldo-palvelun kautta.

Lisäpalveluihin kuuluvat esimerkiksi maksuvapaat ja lyhennysvapaat kuukaudet. Valitsemalla maksuvapaan kuukauden asiakas voi siirtää koko lyhennyserän maksua kuukaudella. Valitsemalla lyhennysvapaan kuukauden asiakkaan taas tarvitsee maksaa vain kuukausieränsä kulut ja korko. Nämä ovat loistavia vaihtoehtoja esimerkiksi silloin, jos jonakin kuukautena tulot ovat tavallista pienemmät, tai pakollisia menoja on normaalia enemmän.

Pidempi jousto taas onnistuu ottamalla käyttöön puolitettu kuukausierä kolmeksi kuukaudeksi. Tämä on sopiva vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos tiedossa on jo etukäteen, että tulevina kuukausina tulot tulevat olemaan tavallista pienemmät tai menot normaalia suuremmat. Tällöin kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että maksuaika pitenee ja kokonaiskustannukset nousevat, joten tämä ei ole kaikissa tilanteissa paras vaihtoehto.

Jos taas esimerkiksi asiakaan palkkapäivä muuttuu, on hänen mahdollista muuttaa maksuaikatauluaan vaihtamalla lainan laskutuksen eräpäivää. Muuttamalla laskutuksen eräpäivää voidaan välttää sellaiset epämukavat tilanteet, että lasku tulisi esimerkiksi juuri hieman ennen palkkapäivää. Mysaldo-palvelun kautta on mahdollista myös muuttaa paperilasku sähköpostilaskuksi tai toisinpäin. Asiakas pääsee siis valitsemaan itselleen kätevimmän laskutustavan.

Yhteenveto

Limiittilaina on varteenotettava vaihtoehto silloin, jos rahantarve on pienehkö. Lainaa voi nimittäin nostaa kerrallaan korkeintaan 2 000 euroa. Limiittilainan hyviä puolia on se, että sen parhaimmillaan tililleen jopa välittömästi. Hyviin puoliin lukeutuu myös se, että asiakas voi päättää nostosummista ja takaisinmaksueristä melko joustavasti itse.

Limiittilainan huonoihin puoliin lukeutuu se, että nostokulut ovat melko korkeat. Todellinen vuosikorko nousee korkeimmillaan jopa 131,66 %, jos maksuaika on pitkä ja nostoja tekee usein. Jos lainaa nostaa kuitenkin vaikkapa vain kerran ja maksaa sen heti eräpäivänä kokonaan pois, Limiittiluotto on kuitenkin melkoisen edullinen vaihtoehto.